Melyek a centrifugális ventilátor karbantartásának lépései?

- 2021-08-11-

I. Centrifugális ventilátor karbantartása

(1) Karbantartás előtti ellenőrzés

Karbantartás előtt a ventilátort működő állapotban ellenőrizni kell, hogy megértsük a ventilátor hibáit, és a vonatkozó adatokat mérni kell és fel kell jegyezni referenciaként a karbantartás során.

Végezzen vizsgálatot. Az ellenőrzés főbb tartalma:

(1) Mérje meg a csapágy és a motor rezgését és hőmérséklet-emelkedését.

(2) Ellenőrizze a csapágy olajtömítésének olajszivárgását. Ha a ventilátor csúszócsapágyat használ, ellenőrizni kell az olajrendszer és a hűtőrendszer működési állapotát, valamint az olaj minőségét.

(3) Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét a ventilátorház és a légcsatorna karima között. Jó-e a bejárati terelőlemez külső csatlakozása, rugalmas-e a kapcsoló működése.

(4) Ismerje meg a ventilátor működésére vonatkozó releváns adatokat, és szükség esetén elvégezhető a szélgép hatékonysági vizsgálata.

(2) A ventilátor karbantartása

1. A járókerék karbantartása

A ventilátor szétesése után először távolítsa el a port és a szennyeződést a járókerékről, majd gondosan ellenőrizze a járókerék kopási fokát, a szegecs kopását és rögzítését, ill.

A hegesztési varrat nem hegesztett, és ügyeljen arra, hogy a járókerék bemeneti tömítőgyűrűjén és a héj bemeneti gyűrűjén nincs súrlódási nyom, mert itt a legkisebb a rés, ha nem megfelelő az összeszerelési helyzet, vagy a ventilátor hőtágulás és egyéb okok miatt működik, akkor súrlódás keletkezik.

A járókerék helyi kopásához vaslemez hegesztés használható, a vaslemez vastagsága nem haladhatja meg a járókerék kopás előtti vastagságát, méretének kopóképesnek kell lennie

Lyuk fedele. Szegecsnél, ha a szegecsfej kopása felszínre kerülhet, ha a szegecs meglazult, ki kell cserélni. A járókerék és a lapát közötti hegesztési varrat elhasználódása esetén hegesztési javítás vagy kiásás végezhető. A hegesztési javítást kis felületű kopásnál, a földmunkás javítást pedig nagy felületű kopásnál alkalmazzák.

(1) A penge hegesztése. A hegesztésnek jó hegesztési teljesítményt, jó szívósságú hegesztőrudat kell választania. A magas mangántartalmú acél penge hegesztéséhez egyenáramú hegesztőgép ajánlott.

Junction 507 elektróda. Az egyes lapátok hegesztési súlyának lehetőleg egyenlőnek kell lennie, és a lapátot szimmetrikusan kell hegeszteni, hogy csökkentse a járókerék deformációját és a hegesztés utáni súlykiegyensúlyozatlanságot. Javításkor a tapasz anyagának és profiljának összhangban kell lennie a pengével, és a foltnak ferdének kell lennie. Ha a penge vastag, a kétoldali hornyot ki kell nyitni a hegesztési javítás minőségének biztosítása érdekében. Az egyes tapaszok tömegkülönbsége nem lehet több 30 g-nál, és a tapaszhoz ellensúlyt kell alkalmazni, a szimmetrikus pengék súlykülönbsége pedig nem lehet több 10 g-nál. Az ásás után,

A pengék nem deformálódhatnak vagy csavarodhatnak meg komolyan. A javított penge hegesztési varratának simának és simának kell lennie, trachoma, repedés és benyomódás nélkül. A hegesztési szilárdság nem lehet kisebb, mint a fűrészlapé

Az anyag szilárdsága.

(2) Cserélje ki a pengét. Ha a penge kopása meghaladja a penge vastagságának 2/3-át, és az elülső és a hátsó tárcsák még alapvetően sértetlenek, a pengét a következő módszerekkel kell frissíteni:

1) Mérje le és számozza meg a pótlapátokat, rendezze el a lapátok kombinációs sorrendjét a lapátok súlyának megfelelően, és helyezze el az azonos vagy kisebb tömegkülönbséggel rendelkező lapátokat a járókerékbe

A kerék szimmetrikus helyzete az excentrikus járókerék csökkentése érdekében, hogy csökkentse a járókerék kiegyensúlyozatlanságának mértékét. A szegecselt járókerék lapátja a kerékburkolat és a tárcsa (tengelytárcsa) furatának felel meg, lehetőleg fúrással vagy dörzsárazással.

2) Másolja le a készenléti pengét az eredeti penge hátulján kombinációs sorrendben, és követelje meg, hogy a pengék közötti távolság egyenlő legyen. A csúcsok ugyanazon a kerületen vannak. A beállítás után ponthegesztés történik

3) Ponthegesztés után az egyik penge és a kerék illesztései teljesen összehegeszthetők, és a hegesztést szimmetrikusan kell elvégezni

4) Ezután a vágópisztoly segítségével egyenként vágja le a régi késeket, és tisztítsa meg a keréken lévő régi hegesztési hegeket, végül hegesztje össze a penge másik oldala és a kerék közötti összes csatlakozást.

 

2. Csere járókerék

Ha a teljes járókerék cserére szorul, először a régi járókerékhez és a kerékhez kapcsolódó szegecseket vágja le vágópisztollyal, majd a szegecseket. A régi járókerék eltávolítása után finom reszelővel simítsa le a kerékagy csatlakozási felületét, és reszelje le a szegecsfuratok sorját.

Az új járókerék összeszerelése előtt ellenőrizze, hogy mérete, modellje és anyaga megfelel-e a rajzok követelményeinek. A hegesztési varraton nincsenek repedések, csapások, horpadások, hiányos hegesztések, élharapás és egyéb hibák, a varrat magassága megfelel a követelményeknek. A járókerék axiális kilengése legfeljebb 4 mm, a radiális lengése pedig legfeljebb 3 mm. A szegecsfuratok konzisztenciáját is ellenőrizni kell. A megfelelő ellenőrzés után az új járókereket az agyra szerelik. A járókerék és az agy általában melegszegecselést használnak, a szegecselést 800-900 °C-ra kell felmelegíteni a szegecselés előtt (cseresznye szín), majd a szegecset a szegecsfuratba kell helyezni, a szegecseknek függőlegesnek kell lenniük, a szegecsben az üllőbetét kerek foglalatával, a szegecselő szerszám szegecselése felett. Miután az összes szegecs elkészült, a szegecs fejét egy kis kalapáccsal megverjük. A hang tiszta és minősített. A saját készítésű lapát járókerekénél el kell távolítani a penge bemeneti és kimeneti sorját, meg kell tisztítani a lapátpályát, le kell vágni, majd a járókerék szerkezetének és igényének megfelelően be kell állítani a hatást és a statikus egyensúlyt.

 

3. Cserélje ki a kopólemezt

Ha a penge kopásgátló lemezének és kopásgátló fejének kopása meghaladja a cserélendő szabványt, az eredeti kopásgátló lemezt és kopásgátló fejet le kell vágni. Ne engedje az eredeti kopólemezt,

A kopásgátló fejet és a kopásgátló lemezt meg kell javítani. Az új kopásgátló fejnek és kopásgátló lemeznek illeszkednie kell a penge profilvonalához és szorosan kell tapadnia, valamint ugyanolyan típusú kopásgátló lemeznek és kopásgátló lemeznek

Az egyes csiszolófejek súlykülönbsége legfeljebb 30 g. Az ellensúlyt kombinálni kell a kopásgátló fej és a kopásgátló lemez hegesztése előtt.

A penge, a kopásgátló fej és a kopásgátló lemez javítása és cseréje után meg kell mérni a járókereket és meg kell találni a statikus egyensúlyt. A radiális lengés megengedett értéke 3-6 mm, és a tengely

Az iránylengés megengedett értéke 4-6 mm, és a maradék kiegyensúlyozatlanság nem haladhatja meg a 100 g-ot.