Axiális ventilátor karbantartása

- 2021-08-20-

1. A használati környezetet mindig tisztán kell tartani, a ventilátor felületét tisztán kell tartani, a bemenetben és a kimenetben nem lehetnek különféle anyagok, valamint a ventilátorban és a csővezetékben lévő port és egyéb egyéb anyagokat rendszeresen meg kell tisztítani.

2. A ventilátor csak teljesen normál körülmények között üzemeltethető. Ugyanakkor biztosítani kell, hogy az áramellátó létesítmények elegendő kapacitással és stabil feszültséggel rendelkezzenek.

3. Ha a ventilátor abnormális hangot, a motor súlyos felmelegedését, feltöltött burkolatot, a kapcsoló leoldását és működés közbeni nem indul el, azonnal le kell állítani ellenőrzés céljából. A biztonság érdekében a ventilátor működése során nem végezhető karbantartás. A karbantartást követően körülbelül 5 percig próbaüzemet kell végezni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs rendellenes jelenség az indítás és az üzembe helyezés előtt.

4, a használati feltételeknek megfelelően időről időre csapágyzsír kiegészítésére vagy cseréjére (a motor zárt csapágyát nem kell cserélni a kenőolaj élettartama alatt), ventilátor üzem közben a jó kenés érdekében, tankolási idők legalább 1000 óra/idő zárt csapágy és motor csapágy, olajcsapágy zl - 3 lítium bázison kívül 1/3 zsírral; Szigorúan tilos olaj nélkül üzemelni.

5. A ventilátort száraz helyen kell tárolni, hogy elkerülje a motor nedvességét. Ha a ventilátort szabadban tárolja, megelőző intézkedéseket kell tenni. A tárolás és kezelés során meg kell akadályozni, hogy a ventilátor kopogjon, hogy elkerülje a ventilátor károsodását.