Mi az a vegyes áramlású ventilátor és jellemzői

- 2021-11-18-

Az axiális ventilátor és a centrifugális ventilátor közötti ventilátor esetében a vegyes áramlású ventilátor járókereke a levegőt centrifugális és axiális mozgásra is készteti. A légmozgás a héjban az axiális áramlás és a centrifugális mozgás keveréke, így nevezik"vegyes áramlás".

A légnyomás együtthatójaáramlási (ferde áramlású) ventilátornagyobb, mint az axiális ventilátoroké, és az áramlási együttható nagyobb, mint a centrifugálventilátoré. Olyan esetekben használják, amikor a légnyomás és az áramlás "sem túl nagy, sem túl kicsi". Ez kitölti az axiális ventilátor és a centrifugális ventilátor közötti rést. Ugyanakkor az egyszerű és kényelmes telepítés jellemzői.

Vegyes áramlású ventilátoregyesíti az axiális ventilátor és a centrifugális ventilátor jellemzőit, és jobban hasonlít a hagyományos axiális ventilátorra. A ház lehet nyitott bemenettel, de gyakrabban derékszögű hajlítással rendelkezik, így a motor a csövön kívülre helyezhető. A kisülési héj lassan kitágul, hogy lelassítsa a levegő vagy gáz áramlását, és a kinetikus energiát hasznos statikus nyomássá alakítsa.